Cookies
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
https://www.quiptaping.com/schilder-tips/_299____NL
Zoeken
Winkelmandje
   

  BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

  Handige tips van de professionals

  Bij de voorbereiding op een verbouwing of een opknapbeurt in en om huis komt heel wat kijken. U heeft ongetwijfeld al ideëen, tips, foto's en stalen verzameld om een beeld te krijgen van de gewenste uitstraling. Onze ontwerper geeft u graag nog wat tips.

  Schildertips van de professional gaan veelal over een goede voorbereiding en de keuze van de juiste materialen. Ook de schildertechniek is van belang om een mooi eindresultaat te behalen. Ook de QuiP tape dispenser helpt u daarbij, zodat u strak schilderwerk bereikt.
  Maar ook de techniek en de condities voor het schilderen kunnen u goed van pas komen.

  1. De juiste tape  
  Woning of Kinderkamer schilderen, Plinten afplakken of een motief op de muur  - voor elk project heeft QuiP®  de beste kwaliteit tape ontwikkelt. Welke tape voor welk klus de beste keuze is kunt u bij de verschillende tapes zien, die in ons assortiment aanwezig zijn.

  2. Voordat je begint: ondergrond voorbereiden  Voordat je met de schilderwerkzaamheden begint is het raadzaam de ondergrond af te dekken en vuil - en stofvrij maken.. Verf en QuiP schilderstape hechten het beste aan droge, vetvrije en schone ondergrond.Wanneer bij het afplakken nog stof af zand aan de tape blijft zitten, adviseren wij de ondergrond af te nemen met een oppervlakte reiniger en ook opnieuw in de grondverf zetten, Veeg vooraf de wanden en grond goed en zorgvuldig schoon en doe dat vooral in de hoeken. 

  3. Afdekken en afplakken  Alles, waar geen verf op mag komen moet worden afgedekt met  QuiP® schilderstape. Lampen en stekkerdozen kunt u het beste voor het schilderen demonteren zodat de kanten schoner blijven. Vloerbedekking en meubels verplaatst u het beste naar een andere ruimte. Ook ramen en deuren kunt u het best met schilderstape afplakken. Voor ruwe ondergronden of rondingen is er ook een flexibele tape verkrijgbaar. Met de QuiP® tape dispenser is het snel en eenvoudig om deze rondingen en bochten aan te brengen

  4. Schilderstape goed aandrukken Voor echt strak scilderwerk is het van belang dat de schilderstape goed wordt aangedrukt bij het aanbrengen. Met de QuiP tape dispenser is dat geen probleem; dit door de zacht rubberen rollertjes aan de voorzijde van de tape dispenser. Zo zit er geen ruimte tussen de tape en de afgeplakte ondergrond. Zo komt de verf niet onder de tape en creëert u strak schilderwerk. 

  5. Schilder eerst de hoeken en randen Begin met het schilderen van de hoeken, zodat na het schilderen er geen dekkingsverschil zal ontstaan. Dus schilder altijd vanaf de kanten en daarna de rest van het te schilderen oppervlak en breng de verf gelijkmatig aan. Zorg daarbij dat de verfroller voor het aanbrengen altijd over een verfrooster is afgerold zodat de verf gelijkmatig op de verfroller is verdeeld.Schilder altijd eerst het plafond en daarna de muren. Zo zal de verf die aan de wanden komt door het aanbrengen van verf op de wanden weggewerkt worden. Zowel plafond als wanden wordt met een verfroller aangebracht; zorg ervoor dat een rooster wordt gebruikt zodat de verf gelijkmatig op de roller komt. Wanneer u verf op de wanden aanbrengt rolt u dan van boven naar beneden en baan voor baan, om zo zichtbare overgangen tussen de verfbanen te vermijden. Ook gelijkmatige druk zetten op de verfroller is van belang. Nadat de gehele wand is geschilderd rolt u nog eenmaal de gehele wand door zeer regelmatig met de verfroller het geschilderde na te rollen. 
  .
  6. Door voorstrijken zeer strakke randen  In het bijzonder bij het aanbrengen 2 kleuren ver hebben wij nog een tip: voorstrijken op de later te schilderen wand vast door langs de tape vooraf al een keer te schilderen en daarna nogmaals de hele wand met de verfroller te schilderen creëert u zeer trakke verfranden.

  7. Schildertape op het goede moment verwijderen  Verwijder de QuiP® schilderstape voordat de verf volledig uitgedroogd is, dus lees vooraf goed welke droogtijd de te gebruiken verf heeft. Trekt u de tape langzaam weg in een hoek van 45 graden vanaf de kant weg. Hierdoor blijft na het wegtrekken van de schilderstape de verfranden optimaal behouden.
  8. Ontwerp tip: kleurige wanden accentueren  Nog een laatste tip van de professional waarmee de aangebrachte verf ook echt perfect wordt.  Egaal geverfde wanden laten zich accentueren door witte deuren of ramen. Laat 3 tot 5 centimeter ruimte aan de buitenkant van de wand wit. Dat geeft een klassiek karakter en vergroot optisch de ruimte. .