Cookies
Ja, ik geef toestemmingNee bedankt
https://www.quiptaping.com/schilder-tips/interieur/_318____NL
Zoeken
Winkelmandje
   

  BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

  Interieur ontwerpen: tips van QuiPtaping

  Ontwerp tips
  Het ontwerpen is het leukste onderdeel bij de inrichting van uw woning, het weerspiegelt uw persoonlijkheid en het geeft sfeer en gezelligheid. Hoe u een interieur het beste kunt aanpakken leest u hieronder.

  De kleurtrends 

  Zachte pastelkleuren zoals lichtroze poederpastels zijn weer van de partij in 2016, samen met kobaltblauw, turquoise, koper en goudgeel.

  Een trend die reeds in 2015 ingezet werd en in 2016 niet meer te stoppen is, is de komst van de felle of zelfs fluo kleuren. De moderne fluo stijl bestaat uit duidelijke ontwerpen, vormen en lijnen in intense kleuren. Ontwerpen uit de jaren ’70 en ’80 worden gecombineerd met moderne verlichting, hoogwaardige materialen en tijdloze designklassiekers. Fluo kleuren in combinatie met zachte pastels, wit of zwart, kunnen tevens voor een komische noot in de hedendaagse interieurs zorgen.

  Daarnaast doen emerald groen en diepblauw hun intrede dit jaar. Emeraldgroen straalt frisheid en harmonie uit, en wordt geassocieerd met luxe en kostbaarheid. Diepblauw worden dan weer verbonden met oprechtheid en werkt kalmerend, ontspannend en inspirerend. Het is een kleur die het beste tot zijn recht komt in ruimtes met veel daglicht.

  Laat u ook inspireren door onze fotospecial Kleur je interieur!

  Raw en soft
  ‘Raw’ staat voor rauw, industrieel en doorleefd. Stoere materialen zoals verweerd hout, leder en kleuren zoals petrol, legergroen en okergeel passen allemaal onder de noemer ‘raw’. In de decoratie vinden we de ‘raw’ trend terug in etnische versieringen, zoals ruwe houten bijzettafeltjes, verweerde houten bollen en oude potten en schalen. In het salon zijn stoere zeteltjes met dik leder een aanrader.

  ‘Soft’ is de vrouwelijke tegenhanger van ‘raw’ en omvat materialen zoals textiel en porselein. In het interieur vertaalt zich dit in een ruim aanbod van plaids en kussens. Daarnaast zijn fijne details en zachte kleuren onmisbaar voor een ‘soft’ toets in je interieur.

  Retro opnieuw populair
  Retro heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen en is 2013 niet meer van de troon te stoten. Decoreer je interieur met enkele leuke vintage spullen van de rommelmarkt of kies voor nieuwe accessoires met een look uit de jaren ’70. Retro kan je trouwens stijlvol combineren met modern behang, een hippe verfkleur of een trendy tapijt.

  Focuspunt
  Bij het stylen van een ruimte kunt u het beste beginnen met het zoeken naar één centraal punt waar u omheen het interieur ontwerpt. Dit kan een kunstwerk zijn of een bed, een haardvuur, een groot raam, etc.. Legt u hier duidelijk de nadruk op en plaats kleine, originele accenten in de rest van de ruimte.

   

   


   

   

  Maak eerst een moodboard ...
  Nu u weet in welke stijl u uw interieur wilt stylen en welk budget u daarvoor wilt uittrekken is het tijd voor een moodboard. Neemt u hiervoor een groot vel papier en leg alle stalen en foto's bij elkaar. Maak ook wat foto's van meubelen en decoratieve voorwerpen die u wilt behouden en leg ze op het moodboard. Door de bestaande meubels en voorwerpen te fotograferen neemt u het emotionele aspect weg en kunt u op een objectieve en frisse manier naar deze objecten kijken. Uw moodboard is geslaagd als u een samenhangend geheel heeft gecreëerd waarin leuke accenten terug te vinden zijn.

  ... en koop dan pas de verf
  Dankzij het moodboard hebt u al een goed idee welke kleuren passen in de kamer. Toch is het beter te wachten met het kopen van de verf tot u de meubelkeuze en decoratie definitief hebt bepaald. Deze hebben namelijk naast kleur nog andere eigenschappen zoals textuur, structuur en vorm waardoor niet alle kleurtinten even geschikt zullen zijn. De ruimte voorlopig decoreren kan u helpen om de juiste kleurkeuze te bepalen.

  Samenhang met de omgeving
  Een interieurontwerp is pas echt geslaagd als er een aangename overgang is naar de aangrenzende kamers. Een groot contrast zal ervoor zorgen dat de woning versnipperd aanvoelt, wat ook de ruimtelijkheid van uw huis verkleint. Om samenhang te creëren kunt u herkenbare elementen zoals decoratieve voorwerpen of kleuraccenten laten terugkeren in de verschillende ruimtes. Dit kan op een ludieke manier gebeuren zoals terugkerende patronen, bloempotjes maar ook door fotolijstjes of spreuken.....

  Wij wensen u veel succes met uw interieurontwerp.
  Bij het voorbereiden en de schilderklus zelf hebben we ook nog handige tips van de professionele schilder. Lees meer.

   

  Smaak, stijl en voorkeuren kennen
  Voordat u begint is het belangrijk om te weten welke interieurstijl uw voorkeur geniet. Gaat u daarom op zoek naar beeldmateriaal dat u inspireert en verzamel de meest aansprekende foto's in een map. Kijkt u ook eens naar de verschillende interpretaties van interieurstijlen. Stylen volgens een bepaalde stijl wil natuurlijk niet zeggen dat elk interieur er indentiek uit hoeft te zien. Zo kunt u een ruimte inrichten met een wereldinterieur.  En binnen zo'n thema qua invulling varieren door bijvoorbeeld een ontwerp met Boheemse uitstraling, een kitcherige Hollywood  of minimalistische Zen sfeer.

  Budget bepalen
  Voordat u begint met de inrichting en styling is het belangrijk na te gaan of het beschikbare budget voldoende is om alles te realiseren. Stelt u daarom eerst een budget op en houdt rekening met wat extra ruimte voor onvoorziene uitgaven. De prijzen van verf, behangpapier, vloerbedekking, afwerking en meubels zijn makkelijk in te schatten of anders te vinden in reclamefolders of op internet. Bezoekt u ook een aantal winkels voor prijsindicaties en verzamelt u zoveel mogelijk stalen van kleuren en materialen.